Bu yazımızda windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda web ortamı için geliştirme yapacak kullanıcıların sıklıkla kullandığı programlardan olan wampserver programının kurulumunu resimli bir şekilde anlatacağız.

İlk olarak buraya tıklayarak wampserver programının son versiyonunu download butonuna tıklayarak indirelim.

Programın mevcut boyutu 444mb olarak görünüyor. İndirme işleminin bitmesini bekleyelim. Bu süreç internet hızınıza göre değişiklik gösterebilir.

İndirme işlemi tamamen bittikten sonra sol atta bulunan programa tıklayarak açıyoruz.

Programı çalıştırmak için tıkladığınızda “Dosya Aç – Güvenlik Uyarısı” gelecektir. Burada çalıştır diyerek programı çalıştırıyoruz.

Programı çalıştırdıktan sonra karşımıza dil seçeneği geliyor. Burada henüz Türkçe seçeneği maalesef bulunmuyor. English seçili iken “OK” butonuna basarak devam ediyoruz.

Gelen pencerede lisans sözleşmesi bulunuyor. “I do not accept the agreement” varsayılan olarak seçili geliyor. Üstteki olan yani “I accept the agreement” kısmını seçerek “Next >” butonuna tıklıyoruz.


Lisans sözleşmesini kabul ettikten sonra gelen ekrana yine “Next >” diyerek devam ediyoruz.

Bu aşamada wampserver programını kurmak istediğimiz dizini belirlememiz gerekiyor. Varsayılan olarak gelen dizin gayet makul görünüyor. Bu yüzden “Next >” diyerek devam ediyoruz.

Bir sonraki aşamada kurmak istediğiniz bileşenleri soruyor. Çok fazla kurcalamamıza gerek yok. Yine varsayılan seçenekler ile “Next >” butonu ile devam ediyoruz.

Bir sonraki aşamayı da “Next >” diyerek kuruluma devam ediyoruz.

Kurulumdan önceki son aşama kontrol edip “install” butonuna basıyoruz.

Kurulumun bitmesini bekliyoruz.

Kurulum tamamlandıktan sonra gelen uyarılara hayır diyerek ve ardından finish butonuna tıklayarak kurulumu tamamlıyoruz.


Kurulum bittikten sonra wampserver programını çalıştırabilirsiniz. Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise büyük bir ihtimalle “MSVCR110.dll bulunamadı” hatası alabilirsiniz. Bu hatayı gidermek için buraya tıklayarak indirdiğiniz programı yukarıda anlatılan gibi sadece ileri diyerek kuruyoruz.

Bildirim çubuğunda wampserver programının çalıştığını görüyorsanız kurulum problemsiz bir şekilde gerçekleşmiş demektir. Tarayıcınıza localhost veya 127.0.0.1 yazarak wampserver programının anasayfasına gidebilirsiniz.

Programı kurduğumuz dizinde “www” klasörünün içine bir klasör açarak veya direkt dizini kullanarak web projeleri çalışmaya başlayabilirsiniz.
Yazılım Durağı
İstanbul