TEL: 0534 732 60 33

Yazılım Durağı

Yazılım Durağı

TEL: 0534 732 60 33
Email: info@yazilimduragi.com

Yazılım Durağı
İstanbul

  • ANASAYFA
  • KURUMSAL
  • HİZMETLERİMİZ
  • E-TİCARET
  • BLOG
  • İLETİŞİM
TEKLİF
AL
  • ANASAYFA
  • Web Tasarım
  • WordPress Kurulumu [Resimli Anlatım] – Nasıl Kurulur?

WordPress Kurulumu [Resimli Anlatım] – Nasıl Kurulur?

Pazartesi, 22 Nisan 2019 / KATEGORİ : Web Tasarım, Web Yazılım

WordPress Kurulumu [Resimli Anlatım] – Nasıl Kurulur?

Bu yazımızla WordPress kurulumu, WordPress nasıl kurulur? hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. WordPress nedir? adıyla daha önce bir blog yazısı paylaşmıştık. Şimdi de WordPress kurulumu resimli anlatım ile WordPress kurmak isteyenlerin kolaylıkla kurulum gerçekleştirmelerini sağlayacağımıza inanıyoruz.

WordPress Kurulumu

Öncelikle buraya tıklayarak açılacak WordPress resmi web sitesinden ücretsiz olarak WordPress Türkçe sürümü indireceğiz.

İndirme tamamlandıktan sonra hostingimizin panelinden dosya yöneticisine giriş yapacağız. Yüklemede FTP bağlantısı kullanmak isteyebilirsiniz. Ben teknik bir detay içermeden herkesin yükleyebilmesi adına cPanel üzerinden Dosya Yöneticisi ile yüklemeyi tercih ettim.

cPanel’e sahip Linux hostinglerde genellikle Apache Web Server kuruludur ve bu hostinglerde ana dizin public_html olur. Yani, herhangi bir web sitesine giriş yaptığımızda açılan sayfalar ve içerikleri bu klasör içerisinde yer alır. Bizi ilgilendiren kısım da burası olduğu için public_html klasörüne giriyoruz.

Klasöre girdikten sonra üst barda yer alan “Yükle” butonuna tıklıyoruz. Bu buton, bizi hostingimize dosya yüklemesi yapabileceğimiz sayfaya aktaracak.

Yüklemek istediğimiz dosya veya dosyaları bu sayfa içerisine sürükleyerek veya “Dosya Seç” butonu ile dosyamızı seçerek yüklemeyi gerçekleştirebiliriz.

“Dosya Seç” butonuna tıkladıktan sonra indirdiğimiz WordPress Türkçe Sürüm arşiv dosyasını seçerek “Aç” butonuna tıklıyoruz.

Yüklemenin ne kadarının gerçekleştiğini ilerleme çubuğundan takip edebiliriz.

Yükleme tamamlandığında ilerleme çubuğu yeşil ve yüzde 100 dolmuş oluyor. Dosyamız yüklendi ve artık bir önceki sayfada yer alan klasörümüze sayfanın altındaki “/users/yazilimduragi/public_html kısmına Geri Dön” linkine tıklayarak dönüş yapabiliriz. Bu linkin yazısı sizlerde sahip olduğunuz hostinge göre farklılık gösterecektir; fakat işlevi aynı olacaktır.

Yüklediğimiz arşiv dosyasını seçtikten sonra sağ üstte yer alan “Çıkar” butonuna tıklıyoruz. Bu buton, arşivimizi buraya çıkarmamızı sağlayacak.

Extract File(s) butonu ile “/public_html” yoluna çıkarma işlemini başlatıyoruz.

Çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra “Close” diyerek açılır pencereyi kapatabiliriz. Kapattıktan sonra “Yeniden yükle” butonuna tıklayarak sayfayı yeniliyoruz.

Arşivimiz başarılı bir şekilde klasöre çıkarıldı.

WordPress için Veritabanı ve Veritabanı Kullanıcısı Nasıl Oluşturulur?

Şimdi sırada veritabanı kısmı var. Hosting panelimizden veritabanı kısmına giderek yeni bir veritabanı oluşturacağız. WordPress yüklemesini bu yeni veritabanını kullanarak gerçekleştireceğiz.

“Yeni Veritabanı Oluştur” kısmından veritabanımıza isim vererek “Veritabanı Oluştur” butonuna tıklıyoruz.

Veritabanımız oluşturuldu. “Geri Dön” linkine tıklayarak Veritabanı sayfasına geri dönüyoruz.

Sayfayı aşağı kaydırarak “Yeni Kullanıcı Ekle” kısmında gerekli kutucukları doldurarak yeni veritabanı kullanıcısı oluşturuyoruz. Kutucukları doldurduktan sonra “Kullanıcı Oluştur” butonuna tıklıyoruz.

Kullanıcımız oluşturulduğuna göre “Geri Dön” linkine tıklayarak bir önceki sayfaya geri dönüyoruz.

“Veritabanına Kullanıcı Ekle” kısmından, oluşturduğumuz yeni kullanıcıyı oluşturduğumuz yeni veritabanına “Ekle” butonuna tıklayarak ekliyoruz.

“TÜM AYRICALIKLAR” seçeneğini işaretleyerek sayfayı kaydırıyoruz ve ardından “Değişiklikleri Uygula” butonuna tıklıyoruz.

WordPress Nasıl Kurulur?

Dosyalarımız ve veritabanımız hazır durumda. Sıra kurulum işleminde. Tarayıcıdan kurulumu gerçekleştireceğimiz web sitemize gidiyoruz. Bizi otomatik olarak kurulum sayfası karşılayacak. “Başlayalım!” butonu ile kurulumu başlatıyoruz.

Oluşturduğumuz yeni veritabanı ve kullanıcı bilgileri ile kutucukları dolduruyoruz ve “Gönder” butonuna tıklıyoruz. Tablo ön eki kısmını “wp_” şeklinde bırakabiliriz.

Açılan sayfada “Kurulumu çalıştır” butonuna tıklayarak kurulumu başlatıyoruz.

Veritabanı bağlantısını onaylayarak kurulumu gerçekleştirmek için bizden yeni WordPress web sitesine ait birtakım bilgileri istiyor. İstediğimiz biçimde kutucukları doldurarak “WordPress’i Kur” butonuna tıklıyoruz.

WordPress’imiz yüklendi. “Giriş” butonuna tıklayarak giriş sayfasına geçiş yapıyoruz.

Az önce girdiğimiz bilgilerle “Giriş” butonuna tıklayarak giriş yapıyoruz.

WordPress yönetici panelindeyiz. Web sitesi hazır durumda.

Tarayıcıya web sitesimizin adresini yazarak anasayfamızı da görüntüleyebiliriz.

Kurulum bu kadar! WordPress ile siz de kendi blog sitenizi kurarak hemen paylaşımlara başlayabilirsiniz. Herhangi bir destek talebiniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ETİKETLER : cpanel ile wordpress kurulumu, dosya yöneticisi ile wordpress nasıl kurulur, wordpress, wordpress altyapısı, wordpress kurulumu, wordpress kurulumu nasıl yapılır, wordpress nasıl kullanılır, wordpress nasıl kurulur, wordpress sitesi

What you can read next

QrMenü Nedir?
Magento Nedir?
Bahçelievler Web Yazılım

ARA

SON YAZILAR

  • Güngören Web Tasarım

    Bir web sitesinde web tasarım çalışması ne kada...
  • Bahçelievler Blog Sitesi

    Blog siteleri son yıllarda büyük bir ilgi görüy...
  • Bahçelievler E-Ticaret

    Gelişen ve değişen ticaret kuralları arasında a...
  • Bahçelievler Doktor Sitesi

    Her alanda gerekli olan web siteler doktorlar i...

KATEGORİLER

  • Dijital Pazarlama
  • E-Ticaret
  • Genel
  • Teknoloji
  • Web Tasarım
  • Web Yazılım

ETİKETLER

cpanel ile wordpress kurulumu dosya yöneticisi ile wordpress nasıl kurulur e-ticaret e-ticaret altyapısı en çok kullanılan web yazılım dilleri google ads google ads editor google ads reklam yöneticisi google adwords google reklamları google stadia google stadia fiyatı nedir google stadia hangi oyunları sunacak google stadia nasıl çalışıyor google stadia nedir içerik yönetim sistemi magento magento avantajları magento dezavantajları magento e-ticaret magento nedir magento sistem gereksinimleri wampserver wampserver kurulumu wampserver kurulumu resimli anlatım web tasarım web tasarım nasıl yapılır web tasarım neden yapılır web tasarım nedir web tasarım önemi web yazılım web yazılım avantajları nelerdir web yazılım ile yapılabilecekler web yazılım nasıl yapılır web yazılım nedir wordpress wordpress altyapısı wordpress ile neler yapılır wordpress kurulumu wordpress nasıl kullanılır wordpress nedir wordpress sitesi wordpress woocommerce yalova web tasarım özel web yazılım
|  ANASAYFA |  KURUMSAL |  HİZMETLERİMİZ |  E-TİCARET |  BLOG |  İLETİŞİM |
  • SOSYAL MEDYA
Yazılım Durağı

© 2021 İSTANBUL - Tüm hakları saklıdır.

YUKARI